Szerda déli orgonazene a debreceni Református Nagytemplomban

Minden szerdán délben megszólal a debreceni Református Nagytemplom orgonája július 10-től: a nyári időszakban a templom orgonistái félórás, ingyenes koncerttel kedveskednek a turistáknak ezeken a napokon – közölte a templom kommunikációs és turisztikai referense az MTI-vel.

    Lucski Zsófi közleménye szerint évek óta nagyon népszerűek a Nagytemplom orgonakoncertjei, amelyeken minden alkalommal több száz hallgató vesz részt. 
    A nagytemplomi református egyházközség zenei bizottságának kezdeményezésére augusztus végéig minden szerda délben lehetőségük nyílik a látogatóknak orgonajátékot is hallgatni a Nagytemplom falai között – tette hozzá. 
    Tavaly júniustól augusztus végéig több mint 18 ezer látogató kereste fel a templomot, az idén is hasonló számú érdeklődő várható. A Református Nagytemplom számos érdekességet tartogat a látogatók számára: bejárható a templom mindkét tornya, a két tornyot összekötő panorámajárda, de megtekinthetik az érdeklődők a több mint 50 mázsás Rákóczi-harangot is – közli az MTI.

 

Sebestyén

Hozzaszolas

E-mail cime nem lesz publikus. Mezo kitoltese kotelezo *