Kegyelem

„És könyörögvén hozzá, megkegyelmeze néki…” (2Krón 33,13)

Egy bűnös nőt vittek Jézus elé, akit a tömeg a bűnei miatt meg akart kövezni. Lehet sokan nem is ismerték ezt a nőt, csak úgy hallották másoktól, hogy bűnös. Mindenki a tömeget követte és meg akarta büntetni őt. Jézus azonban megkegyelmezett neki. A tömegnek azt mondta, hogy az vesse rá az első követ, aki nem bűnös. Ezek után szétszéledt a tömeg. Jézus a bűnös múltja ellenére egy új esélyt adott ennek a nőnek – olvassuk az Újszövetségben.

Ha a Krónikák könyvét fellapozzuk, Manassé bűneiről olvasunk. Manassé elfelejtette apja, Ezékiás reformjait, nem vette át annak hitét. Politikai megbízhatóságát az asszír vallási kultusz felújításával, csillagimádással akarta bizonyítani, de teret engedett a kanaáni kultusz Baál Aserá isteneinek, a tíruszi kultusz gyermekáldozatának és varázslásnak is.  Manassé tettei miatt az asszírok fogságába kerül. Bűneit megbánva megtér és Isten megkegyelmez neki. De nem csak neki kegyelmez meg, hanem minden hozzá térő gyermekének bűnbocsánatot és új esélyt ajándékoz. Ámen!

Imádság: Kegyelmes Istenem! Köszönöm neked jóságodat, az új esélyeket. Légy mindazokkal, akik múltjukat hátra hagyva veled kívánnak új életet kezdeni. Ámen!

Sebestyén Elek Előd

Sebestyén

Hozzaszolas

E-mail cime nem lesz publikus. Mezo kitoltese kotelezo *