Az áldott orvos

„És feltámad néktek, akik félitek az én nevemet, az igazságnak Napja, és gyógyulás lesz az ő szárnyai alatt.” (Malakiás 4,2)

Mennyire másképp hangzik egy megszólítás, amikor nem általánosan mindenkihez szól, hanem személyesen hozzánk.  Isten most minket, benne hívő keresztyéneket szólít meg. Egy szép üzenetet ad át nekünk Malakiás prófétán keresztül: feltámad nekünk az igazság Napja, és gyógyulás lesz az ő szárnyai alatt. A Nap nem más, mint megváltó Jézusunk. Feltámad az igazság Krisztusa, és gyógyulást hoz. Milyen jó, hogy személyesen szól hozzánk a mennyei Atya. Milyen jó, hogy szent fia által szárnyai alá vesz minket és meggyógyít. Ki mondhatja el közülünk, hogy nekem nincs semmi bajom és velem nem is történhet semmi baj. Régen alig volt egy-egy gyógyszertár, az is csak városon vagy nagyobb településen. Most már egymást érik a gyógyszertárak, és egymásnak adják a kilincset a betegek. Istennek legyen hála, hogy sok fájdalmat lehet enyhíteni, és sok betegséget lehet gyógyítani a gyógyszerek által. De Istennek legyen különösen hála, hogy egyszülött fia által kegyelmébe fogad minket, szárnyai alá vesz, és igazi gyógyulást ajándékoz. Aranyozza be hetünket a 446-os számú dicséretünk első verse:

„Az áldott orvos közeleg,
A drága főpap Jézus.
Szava szívünk enyhíti meg,
Egyetlen üdvünk: Jézus.
Halld mint zeng az égi kar
Édes visszhangjaival!
Szívemben is zeng e dal:
Jézus, Jézus, Jézus!” Ámen!

Imádság: Teremtő Istenem, hálás vagyok kegyelmedért és végtelen szeretetedért. Kérlek, te légy támasza a gyengéknek, áldott orvosa a betegeknek. Ámen!

Sebestyén Elek Előd

Sebestyén

Hozzaszolas

E-mail cime nem lesz publikus. Mezo kitoltese kotelezo *