Az ’56-os forradalom emléke előtt tisztelegtek a templomhoz való zarándoklatukkal

A Kalazanci Szent József Római Katolikus Iskolaközpont harmadik osztályos tanulói látogattak el Váradi Magdolna tanítónő vezetésével október 23-án a nagykárolyi Kálvin-központba. A kisiskolások megnézték a templomot és az egyházi központhoz tartozó református óvodát.

A templomot Tolnay Adrien tiszteletes asszony mutatta be a gyermekeknek. Mivel az osztályközösség nagyrésze római katolikus vallású, ezért az istenháza bemutatása közben elmesélte nekik, hogy mik a református templom jellemzői. A gyermekek két ifjúsági keresztyén éneket is elénekeltek a templomban. Ünnep volt ez a mai nap számukra, hisz az új templomba való elzarándokolásukkal az 1956-os forradalom hősei előtt is kívántak tisztelegni. A tanító néni mesélt az október 23-i szabadságharcól, a magyar nép idegenelnyomás elleni szabadságvágyáról. A kis nebulók kíváncsian hallgatták a tanítónő szavait. Az iskolások ezt követően meglátogatták a református óvoda kis csöppségeit. Az óvodában Sógor Melinda óvónő fogadta a vendégeket.

A gyermekek szép élményekkel és a Tolnay István esperes úrtól kapott, az új templomot ábrázoló képeslappal indultak vissza az iskolába. Csodálatos nap volt ez számukra, amikor nemcsak a forradalom hőseiről hallottak a tanító nénitől, hanem arról is, hogy minek az emlékére szól a déli harangszó. Továbbá, hogy nemcsak a reformátusok, hanem minden nagykárolyi öröme és büszkesége a felépült új egyházi központ. Az új templom arról tanúskodik, hogy a városnak ügyes lakosai vannak, akikre minden itt élő büszke lehet.

Sebestyén

Hozzaszolas

E-mail cime nem lesz publikus. Mezo kitoltese kotelezo *