Elindította Szeretetdoboz elnevezésű adventi gyűjtését a református szeretetszolgálat

Elindította idei, Szeretetdoboz elnevezésű országos adventi gyűjtését a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) – jelentették be a legnagyobb hazai református közösség, a tiszántúli egyházkerület központjában, Debrecenben kedden sajtótájékoztatón.

    Fekete Károly, az egyházkerület püspöke utalt a diakónia apostoli hagyományaira és arra, hogy a szegénygondozást a reformáció rendszerré formálta. Megemlítette, hogy Debrecenben már a 16. század első harmadában létrejött az ispotály, amit a “reformátusság adományaival, az egyház melléállásával támogatott” – írja az MTI.
    “Az advent ráirányítja a figyelmet az adományozásra” – jelezte a püspök, aki a Szeretetdoboz akcióról azt mondta, “minden apró gesztus fontos, (…) nem kincseket várunk, természetes alapanyagokat kérünk, hogy annak is legyen ünnepe, akinek az asztala szerényebb, mint a miénk”.
    Oláh István, a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány kuratóriumi elnöke szerint akciójukkal minél több rászorulóhoz szeretnének eljutni.
    Hozzátette: a 13 éve alakult alapítvány – a Szeretetdoboz tartós élelmiszergyűjtési és a gyerekeknek játékokkal kedveskedő Nyilas Misi cipősdoboz program mellett – közfoglalkoztatási programmal, mentorprogrammal és Nyilas Misi-ösztöndíjprogrammal is folyamatosan segíti a rászorulókat.
    A Szeretetdoboz-gyűjtésben elsősorban gyülekezetek, intézmények, iskolák, baráti közösségek közreműködésére számítanak – jelezte Oláh István.
    Simon Annamária, az alapítvány adománykoordinátora hozzátette: a Szeretetdoboz program keretében újrahasznosítható dobozokban gyűjtik a főként hosszú ideig elálló élelmiszereket és tisztálkodási szereket.
    Az MTI érdeklődésére elmondta: évről évre egyre többen csatlakoznak adventi akcióikhoz, a Szeretetdoboz program keretében tavaly 115 tonna élelmiszert gyűjtöttek össze és juttattak el a rászorulóknak, a Nyilas Misi cipősdoboz program keretében pedig 10 ezer gyerek kapott játékokat karácsonyra.

 

Sebestyén

Hozzaszolas

E-mail cime nem lesz publikus. Mezo kitoltese kotelezo *