Imádkozás

„Azért mi is, amely naptól fogva ezeket hallottuk, nem szűnünk meg érettetek imádkozni…” Kolossé 1,9a

Kérted-e már, hogy mások imádkozzanak érted? Kérte-e már valaki tőled, hogy imádkozz érte? Talán nem is egyszer. Jön egy vizsga, egy műtét, egy válás, gyász vagy valamilyen tragédia, és olyan jól esik ilyenkor, hogy nem vagyunk egyedül még az imádságban sem. Van, hogy mások imádkoznak értünk. És van, hogy mi imádkozunk másokért.

Epafrász Kolosséból felkereste Pált fogságában, beszámolt neki a gyülekezet életéről és az azt fenyegető veszélyről. Kolosséban veszedelmes szinkretista nézeteket terjesztettek némelyek a gyülekezet tagjai között, főként a teremtésre és Krisztus megváltói tisztére vonatkozóan. Epafrász arra kérte Pál apostolt, hogy legyen segítségére a hamis tanítók elleni küzdelmében. Pál mindjárt a kolossébeliekhez intézett levele elején arról biztosítja őket, hogy imádkozik értük. Milyen szép az, amikor egyik vagy másik gyülekezet nemcsak magával foglalkozik, hanem imádságaiban hordozza a többit is. Milyen szép az, ha egyik vagy másik ember nemcsak saját magát látja, hanem tud imádkozni a mellette élőkért is. Milyen szép az egyáltalán, ha a szívünket és ajkunkat imádkozásra tudjuk nyitni.

Kulcsoljuk sokszor imára a kezünket! Csiha Kálmán néhai erdélyi püspök olyan szépen biztatott erre egyik írásában: „Az imádkozás csodálatos lehetőség, beszélgetés Istennel. Képzeljétek el, milyen nagy dolog lenne, ha létezne egy mennyországi telefon, amit felvehetnénk és beszélhetnénk azokkal, akik már az örökéletben vannak. Ilyen csodálatos mennyországi telefon az imádság. Rajta át nem a szeretteinkkel beszélgetünk, hanem Istennel.” Ámen.

Imádság: Teremtő Istenem! Köszönöm, hogy a szüleimen, lelkipásztorokon és vallástanárokon keresztül te megtanítottál imádkozni. Hálás vagyok, hogy az ima csendes perceiben mindig elmondhatom neked örömeimet vagy bánatomat. Taníts minket napról-napra alázattal fohászkodni! Ámen.

Sebestyén Elek Előd

Sebestyén

Hozzaszolas

E-mail cime nem lesz publikus. Mezo kitoltese kotelezo *