Rendhagyó bűnbánati istentisztelet

Az Iskola másként program keretén belül a kalazancis diákok szerda délelőtt ellátogattak a Nagykároly-belvárosi református templomba. Itt egy rendhagyó istentiszteleten vettek részt, melyen Tukacs József lelkipásztor a bűnbánatról beszélt az iskolásoknak. A foglalkozás során szerették volna megismertetni a gyerekekkel, hogy mit jelent a bűnbánat és az úrvacsorára való készülődés. Azért, hogy oldottabb legyen a hangulat az istentiszteletet után a lelkipásztor egy személyes élményét osztotta meg az iskolásokkal, akik kérdéseket is feltehettek.

Tukacs József lelkipásztor elmondta, hogy a bűnbánat egy pillanat műve. Ez nem lehet napok vagy órák kérdése. Sőt, korhoz sem köthető. Nem szabad halogatni idős korra, mert esetleg akkor lesz idő ilyesmivel foglalkozni. Szükségünk van már most, ebben a pillanatban a bűneink bocsánatára, Isten kegyelmének az elnyerésére. A bűneset óta megváltozott az ember és Isten kapcsolata, ezért szükséges a bűnök felismerése és a bűnvallás. Akkor lehet igazán boldog egy ember, ha meg tud szabadulni vétkei terheitől és átérzi, hogy azok eltöröltettek. Krisztus kereszthalála Isten végtelen szeretetére mutat, hiszen ez biztos záloga annak, hogy Ő megbocsát. Krisztus testét és vérét az úrvacsora szent jegyeiben úgy vehetjük magunkhoz, ha az úrvacsoraosztást mindig bűnbánat előzi meg. Jön az advent és közeledik a karácsony. Nem szabad a lehetőséget halogatni! Nem mondhatjuk azt, hogy csak karácsonykor vagy máskor veszek úrvacsorát. A lelkipásztor arra buzdította a diákokat, hogy az adventi időszakban is éljenek Isten kegyelmi ajándékának a lehetőségével.

A rendhagyó bűnbánati istentiszteleten Kiss Hajnalka és Likker Erika tanárnők kíséretében a Kalazanci Szent József Római Katolikus Iskolaközpont V-XII. osztályos református vallású diákjai vettek részt, akik ezúton is köszönök Tukacs József tiszteletes úrnak a különleges alkalmat.

A Kalazanci Szent József Római Katolikus Iskolaközpont sajtóközleménye

Sebestyén

Hozzaszolas

E-mail cime nem lesz publikus. Mezo kitoltese kotelezo *