Szép ruhában egy szép ünnepen

Mindenkinek az ruhaviselet a kedves és szép, amit általában hordani szokott és jól érzi benne magát. Képzeletben hadd öltözzünk e szent ünnepen egyformán, és vegyük fel a legszebb ruhánkat. Ám ehhez ezúttal nem a szekrényünket kell kinyitni, hanem a szívünket, és megnézni, hogy milyen kincseket találunk benne.

Először vegyük fel a hit meleg csizmáját lábainkra. A hitét, mely biztossá tesz minket abban, hogy Jézus valóban értünk született. Vegyük fel ezt a csizmácskát és engedjük, hogy ez vezesse mindig lépteinket. Hadd vezessen bennünket kis templomunkba, és vezessen minket mindig oda, ahol gazdagon szórhatunk a magunk szeretetéből másoknak.

Vegyük fel a béke vastag nadrágját, hogy ne süvítsen át a harag és gyűlölet vihara életünkön.

Vegyük fel a jóság bélelt ködmönét. Családjaink, munkatársaink és szomszédjaink, megbántása helyett igyekezzünk jócselekedeteinkkel segíteni és vidámmá tenni őket.

Vegyük magunkra a szeretet puha sálját. Ugye már érezzük is melegségét? Takarjuk magunkra, hogy a szeretet megvédjen bennünket a csalódások, a kudarcok, a veszteségek és a gyász nehéz, zord hétköznapjaiban.

És vegyük magunkra a reménység bundás sapkáját is, hogy tudjunk mindig felállni és továbbindulni, amikor völgybe csúszik az életünk, és úgy érezzük nincs tovább. Vegyük magunkra a reménységet, és higgyünk a jövőnkben. Higgyünk abban, hogy bármilyen akadályok gördülnek elénk életünk ösvényén, ezen az úton mindig velünk lesz a betlehemi Jézus, és mindig vigyáz ránk.

A karácsonyi hűvös időben – de életünk minden egyes napján is – bátran öltsük magunkra a legmelegebb érzéseket: a hitet, a békét, a jóságot, a szeretetet és a reményt! Legyen szép a lelkünk ruhája! Legyen szép az ünnepünk!

Sebestyén Elek Előd

Sebestyén

Hozzaszolas

E-mail cime nem lesz publikus. Mezo kitoltese kotelezo *