Kalocsai mintás terítők a gencsi templomban

Csodálatos látvány fogadja mindazokat, akik veszik a fáradtságot és ellátogatnak a gencsi református templomba.

A templombelsőt 2012-ben újították fel. A kálvini hagyományoknak megfelelően igazán puritán, szépen fehérre festett falai vannak. Ebben a tisztaságot sugárzó fehér környezetben igazi ékességként emelkednek ki a tavaly elhelyezett kalocsai mintás terítők. Az úrasztalára készült terítőt a lelkipásztor készítette, míg a Mózes széket és szószéket díszítő  terítőket a nőszövetség. Ugyancsak az ő munkájukat dicséri, hogy az elmúlt esztendőben a csigakészítésből összegyűlt pénzből sikerült lefesteni a templom körüli kerítést. Ezt közmunkával végezték el. A lelkes asszonyok csütörtökönként találkoznak a nőszövetségi bibliaórákon, melyeket a lelkipásztor igei bevezetője indít és csigakészítéssel folyatódik. Ám nemcsak ők, a fiatalok is aktívan részt vesznek a gyülekezeti életben. Jó tucatnyi fiatal vesz részt péntekről-péntekre az ifjúsági bibliaórákon – tudjuk meg Gál Sándortól, a gyülekezet lelkipásztorától.

Felújított toronyóra

Igencsak gyümölcsöző volt az elmúlt esztendő a gencsiek életében. Egyik jelentős beruházásuk volt a toronyóra megjavíttatása, mely a frankfurti atomórával van összeköttetésben, így teljes pontossággal működik. Ha elállna néhány másodperc után újra programmálja magát. A parókia udvarán és a temetőben új kutakat fúrattak. Az egyik fontos munkálat pedig a parókia központi fűtésének a megoldása volt. Ezt a gyülekezet önerőből fedezte.

Ízlésesen kialakított lelkészi lak és templom fogadja tehát mindazokat, akik erre járnak. Akik tehát a Nagykárolyt Tasnáddal összekötő útvonalon utaznak, mindenképp érdemes néhány perc megállót tartsanak és megcsodálják a kalocsai mintás ruházatott kapott istenházát.

Sebestyén

Hozzaszolas

E-mail cime nem lesz publikus. Mezo kitoltese kotelezo *