Imahét Lelében

Ezen a héten tartják Lelében az imahetet. Az istentiszteletek este 6 órakor kezdődnek. A szervezők nagy szeretettel várják a kedves híveket.

Vasárnap Csürös Róbert gyakornok lelkész hirdette Isten igéjét, hétfőn pedig Szász Bálint Róbert, a Zilahi Református Egyházmegye esperese prédikált. Kedden Kiss Miklós szilágyzoványi lelkész, szerdán Kiss József szatmárpálfalvi lelkipásztor, csütörtökön Szabóné Varga Szidónia cégénydányádi lelkésznő, pénteken Barabás Attila völcsöki lelkipásztor, szombaton pedig Fülöp János érszakácsi lelkész viszi az evangélium örömhírét a leleiek templomába. Vasárnap úrvacsoraosztás istentisztelettel zárul az imahét, melyen Nagy Sándor lelkipásztor hirdeti majd az Igét. A résztvevők nemcsak tartalmas prédikációkat hallgathatnak meg az istentiszteleteken, hanem a gyermekek és ifjak műsorát is, akik ezáltal teszik gazdagabbá az imaheti estéket.

lele

„Éltető sodrásban” – Házasság hete 2018

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg a házasság hetét a keresztyén egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával. Az idén a családok éve programjaihoz kapcsolódó országos rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, valamint hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a házasságban problémákkal szembesülőknek. A házasság hete 2018-as házaspár arca Zámbori Soma színművész és felesége, dr. Fazekas Rita.

A házasság hete központi programjainak fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.

A házasság hete központilag szervezett programjai:

Február 11., vasárnap, 9:30:
Nyitó istentisztelet. Veszprémi Református Egyházközség, Újtemplom (8200 Veszprém, Kálvin J. park 1.). Igét hirdet: Steinbach József püspök.

Február 12., hétfő, 18 óra:
A mézeshetektől Micimackóig. Fergeteges kvízjáték nem csak házasoknak Bartha Álmos nemzetközi kvízmester, a QuizNight Bajnokságok alapítója vezetésével.
(Aranytíz Kultúrház, Tolnay Klári Színházterem, 1051 Budapest, Arany János u. 10.)

Február 13., kedd, 18 óra:
Őszintén a házasságról – Páratlan beszélgetés közismert párokkal
Résztvevők: Zámbori Soma színművész és felesége, dr. Fazekas Rita – a házasság hete idei arcai; Szandi (Pintácsi Alexandra) énekes és férje, Bogdán Csaba; Győri Virág, a Family magazin főszerkesztője és férje, Győri Tamás József. Moderátor: Stumpf Kata, az M2 Petőfi TV szerkesztő riportere.
(ELTE Állam- és Jogtudományi Kar, Aula Magna, 1053 Budapest, Egyetem tér 1–3.)

Február 14., szerda, 18 óra:
Áldással egybekötött zenés istentisztelet a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola Laudate kórusának közreműködésével. Vezényel: Sapszon Borbála
(Deák téri evangélikus templom, 1052 Budapest, Deák Ferenc tér 4.)

Február 15., csütörtök, 10 óra:
Család és karrier? Konferencia a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szervezésében. A program regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a www.haromkiralyfi.hu oldalon lehet.
(Magyar Tudományos Akadémia, 1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.)

Február 16., péntek, 18 óra:
Teljesen idegenek (feliratos olasz film) – Filmvetítéssel egybekötött beszélgetés Zámbori Soma színművésszel és feleségével, dr. Fazekas Ritával, a házasság hete 2018-as arcaival Süveges Gergő, az MTVA Kossuth rádió műsorvezető-szerkesztője moderálásával.
A program regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a www.hazassaghete.hu oldalon lehet.
(Cinema City Aréna, 14-es terem, 1087 Budapest, Kerepesi út 9.,)

Február 17., szombat, 17 óra:
A kapcsolódó ember. Komjáthy Károly házasságterapeuta előadása.
(TIT Stúdió, 1113 Budapest, Zsombolyai u. 6.)

Február 18., vasárnap, 18 óra:
Záró szentmise a Budapest Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia Templomban.
A szentmisét bemutatja és homíliát mond Bíró László tábori püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Családbizottságának elnöke.
(V. ker., Március 15. tér 2.)

Forrás: parokia.hu